HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında fezleke hazırlandı

HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında, fezleke hazırlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Diyarbakır Milletvekili Güzel'in 'terör örgütü üyeliği' ile suçlandığı fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında fezleke hazırlandı

HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında, PKK üyesi Volkan Bora ile çekilen fotoğraflarının basında yer almasının ardından fezleke hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Diyarbakır Milletvekili Güzel’in ‘terör örgütü üyeliği’ ile suçlandığı fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi. Fezleke TBMM Genel Kurulu’na gelip oylanırsa Güzel’in vekilliği düşürülecek.

24 Haziran 2018’de milletvekili seçilen Güzel konuya ilişkin bir açıklama yaparak Volkan Bora ile üniversite yıllarında tanışıp sözlendiğini, Bora’nın 2009 yılı sonlarında hakkındaki soruşturma ve davalar sonucu yurtdışına gittiğini ve 2014 yılına kadar kendisiyle görüşemediğini belirtmişti.

“ÇÖZÜM SÜRECİ ÇERÇEVESİNDE GÖRÜŞTÜM”

Güzel “2013-2015 yılları arasında başlatılan çözüm ve barış sürecinin olumlu havası içerisinde çocuklarını, annelerini, babalarını ve sevdiklerini görmeye çalışan birçok kişi gibi ben de Volkan Bora’ya ulaşmaya çalıştım. Bahsi geçen bölgeye gittiğimde iki kadın tarafından karşılandım. Bana güvenlik koşulları nedeniyle kendi kıyafetlerinden giymem gerektiği söylendi. Bir süre bekledikten sonra orada olduğunu öğrendim ve görüştük. İşte basına servis edilen fotoğraflar bu görüşmeye ait fotoğraflardır” demişti.

“Sadece benim değil milyonlarca insanın geleceğe dair umutlandığı ve barışı arzuladığı bir süreçte, bizatihi hükümetin karşı tarafla görüşmeler yaptığı göz önüne alınırsa, bu fotoğrafların bugün hakkımda yürütülen karamalara, kumpas girişimlerine ve suçlamalara dayanak yapılmaya çalışılması kabul edilemez” diyen Güzel “İktidar odaklarının yıllardır elinde tuttuğu fotoğrafların, yıllar sonra bir siyasi kumpasın parçası olarak şimdi basına ve kamuoyuna servis edildiği açıktır. 2014’te HDP ile herhangi bir üyelik ilişkim yoktu. 2018 yılındaki milletvekili adaylığına kadar da olmadı. Yürütülen linç kampanyasına ve gerçeği yansıtmayan kirli ithamlara karşı hukuk yollarını da kullanacağımı özellikle belirtmek isterim” diye belirtmişti.