Hande Yener konseri öncesi gericilerden iptal çağrısı

Batman'da 8 Mayıs günü konser verecek olan şarkıcı Hande Yener, 3 siyasi parti tarafından hedef alındı.

Hande Yener konseri öncesi gericilerden iptal çağrısı

TFF 3. Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayarak 2. Lig’e yükselen Batman Petrolspor’un başarısını kutlamak için Batman’da 8 Mayıs günü konser verecek olan Hande Yener, gerici siyasi partilerin hedefi oldu.

Hizbullah’a yakın HÜDA-Par, Hande Yener konserinin “müstehcenlik içerdiğini, inançlarına ve geleneklerini aykırı olduğunu” iddia ederek etkinliğin iptal edilmesi için Twitter’da kampanya başlattı.

Söz konusu kampanyaya Saadet ve Yeniden Refah Partisi Batman il Başkanları da katıldı.

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mustafa Yıldız, “Petrolspor’un şampiyonluğunu kutlamak amacıyla düzenlemeyi planladığı Hande Yener konserinin iptal edilmesini istiyoruz. Bu tür konserler halkımızın örf ve adetlerine uygun değildir. Maalesef son zamanlarda belediyemiz olsun, hükümetimiz olsun konserler adı altında sırf gençliğimizi bataklığa sürüklüyorlar, tahribat için her türlü çirkinliği yapıyorlar. Siz buralara verdiğiniz parayı yetime, fakire, öğrenciye, çiftçiye verseniz daha iyi olmaz mı? Millet perişan, herkes açız diyor siz kalkıp konser veriyorsunuz. Başka bir şey bulamadınız mı? Bir de dindar bir nesil yetiştirmek istediğinizi söylüyorsunuz. Hangi dindar nesil?” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaulhak Yama da “Batman gibi muhafazakâr bir şehirde bu tür sanatçıları getirip de biz Batman’ı rehabilite ediyoruz demeleri hiç inandırıcı gelmiyor” dedi.