Hande Fırat yazdı sildi: FETÖ'cüler, Hak Yolcular...

Hande Fırat, eşinin Ukrayna'yı dolandırdığı iddiaları hakkında sessizliğini yazıp sildiği bir tweetle bozdu.

Hande Fırat yazdı sildi: FETÖ'cüler, Hak Yolcular...

Ukrayna yetkililerini silah, miğfer ve çelik yelek alımı için anlaştığı Türk iş insanları tarafından 5 milyon dolar dolandırıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili dava dosyasında gazeteci Hande Fırat’ın eşi Murat Özvardar’ın da adı geçiyordu.

Murat Özvardar ile ilgili soruşturma devam ederken Hande Fırat’tan ilginç bir tepki geldi. Fırat, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Hande Fırat, Twitter mesajında “Şöyle yapalım FETÖ’cüler Hak Yolcular vb. gelin bakalım en fazla ben ölürüm ama siz de yaşayamazsınız “dedi.

ÖMRÜ KISA SÜRDÜ

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da Hande Fırat’tın paylaşımını alıntılayıp “Gazeteci iseniz tehdit etmek, aba altından sopa göstermek, “Bildiklerimi anlatırsam zor durumda kalırsınız” şantajı yerine bildiklerinizi anlatmanız gerekmez mi?” diye yazdı. Ancak Hande Fırat paylaşımını kısa süre sonra sildi.

Fırat’ın paylaşımında ‘FETÖ’ ile birlikte adını açıkça dile getirerek seslendiği Hakyolcuların, kamuda özellikle yargıda etkili olduğu çokça dile getirilen İskenderpaşa cemaatinin üyesi olduğu biliniyor.