Hafıza-i Beşer | Metin Altıok katledildi

"Metin Altıok, var olan düzeni değiştirebileceğine inanan ve bunun için mücadele eden bir aydındı, bu nedenle tarihsel Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) üye olmuş ve kalemini emekçi halkın hizmetine sunarak sınıf mücadelesinde ön saflarda yer almıştır."

Hafıza-i Beşer | Metin Altıok katledildi

Şair, eğitimci Metin Altıok, 1993’te Sivas’ta düzenlenmesi planlanan “Pir Sultan Abdal Şenlikleri” için gittiği Madımak Oteli’nde, gerici ve faşist güruhun, planlı ve organize bir şekilde hareket ederek oteli ateşe vermesi sonucunda, 33 aydınımız ve 2 otel çalışanı yanarak ve dumandan zehirlenerek öldürülmüştür, Metin Altıok, öldürülen 33 aydınımızdan bir tanesiydi.

14 Mart 1941’de İzmir’de gözlerini açan Metin Altıok, yükseköğretim eğitimine kadar doğuduğu şehir olan İzmir’de eğitim hayatını tamamladı. Üniversite okumak için doğuduğu şehirden ayrılan ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe bölümünü giren Altıok, bölümünü bitirmesi ile beraber eğitimci olarak hayata adım attı. Sırasıyla: Bingöl Lisesi’nde Felsefe Grubu Öğretmenliği, sürgün gönderildiği Bingöl’ün Genç ilçesinde ve Karaman Lisesi’nde felsefe öğretmenliği yaptı.

Metin Altıok, var olan düzeni değiştirebileceğine inanan ve bunun için mücadele eden bir aydındı, bu nedenle tarihsel Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) üye olmuş ve kalemini emekçi halkın hizmetine sunarak sınıf mücadelesinde ön saflarda yer almıştır.

Sanat yaşamına ressam olarak adım atan Altıok, ileri ki yıllarda sanat yaşamına şair olarak devam etmiştir. Şiir dili yalın ve sadeydi, yaptığı benzetmeleri her kesimden insanın anlamlandırması için yapardı.

Sivas Katliamı’nda ağır yaralanan ve  komaya giren Altıok, 9 Temmuz 1993’te Ankara’da hayatını kaybetti.