Güney Kıbrıs'tan PYD'ye temsilcilik izni

KKTC, Güney Kıbrıs’ın PYD’ye temsilcilik açmasına izin vermesine tepki göstererek “Kıbrıs Rum yönetimi ateşle oynadığını bilmelidir” ifadesini kullandı.

Güney Kıbrıs'tan PYD'ye temsilcilik izni

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) Güney Kıbrıs Cumhuriyeti’nin temsilcilik açma izni vermesine tepki gösterdi.

GKRY İçişleri Bakanlığının, 12 Ocak’ta yapılan bir başvuruyla PYD’ye Güney Kıbrıs’ta  temsilcilik açtığını Rum basın kaynaklarından da duyurulduğunu aktaran Ertuğruloğlu, şunları kaydetti:

“Avrupa Birliği (AB) üyesi GKRY’nin bu tahripkar girişiminin bölgemizde ve Doğu Akdeniz’de barışa hizmet etmeyeceği aşikardır. AB’nin, bir üyesinin terör örgütüne koruyuculuk yapması karşısında ne tavır alacağını da görmek istiyoruz. Türkiye’ye karşı her türlü düşmanca faaliyetin içinde olan terör örgütüne Güney Kıbrıs’ta temsilcilik açtıran ve teröristleri koruması altına alan Kıbrıs Rum yönetimi ateşle oynadığını bilmelidir. Sözde temsilciliğin başına getirilen PKK’lı terörist Çerkez Korkmaz, Güney Kıbrıs’ın terör örgütüne desteğinden övgü ile bahsederek, Rum yönetimin terör örgütü PKK’ya geçmişte de nasıl destek verdiğini yeniden gözler önünde sermiştir.

Eli kanlı katillerin dayanışma içinde olması bizi şaşırtmadı. Zaten dayanışma içinde oldukları biliniyordu, şimdi resmen dernek kurarak bunu deşifre etmiş oldular. Şunu bilmeleri gerekir ki; kurdukları düzende başlarına geleceklerin bilicinde olmaları gerekir.”