Güncelleniyor | 10. gününde Ukrayna savaşı

Rusya'nın Devlet Başkanı Putin'in kararı sonrası Donbas'a yönelik başlattığı askeri operasyon 10. gününde.

Güncelleniyor | 10. gününde Ukrayna savaşı

 15:12

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Zelenskiy’nin çatışmayı kışkırtma eğiliminde olduğunu belirtti. Lavrov açıklamasında, “Bu hikayeye NATO’yu dahil ederek çözülmesini umuyordu. Demek ki hala çatışmayı kışkırtma eğiliminde.” ifadelerini kullandı.


13:40

Kremlin: Dünya, Avrupa veya ABD’nin Rusya gibi bir ülkeyi izole edebilmesi için çok büyük


13:10

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yarın telefon görüşmesi yapacağını açıkladı.


12:40

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev’in Rusya ile müzakereler konusunda daha neler yapılabileceğine ‘bakacağını’ belirtti.

Zelenskiy, Telegram kanalından paylaştığı video mesajında, “Bakalım müzakere sürecinde daha ileri gidebilecek miyiz” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy ayrıca siviller için bugün yapılacak olan tahliye etkinliklerinin sonucuna göre Rusya ile müzakerelerin gidişatının değerlendirilebileceğini sözlerine ekledi.


12:30

Ukraynalı radikal milliyetçiler, Lugansk yakınlarındaki Severskiy Donets Nehri üzerinde Sçastye yerleşimi ile bağlantı köprüsünü havaya uçurdu.
Köprünün bazı ayaklarında infilak etmeyen patlayıcılar görünüyor. Nehirden geçiş kayıklarla gerçekleşiyor.


12:20

Rusya Büyükelçiliği, ülkedeki Rus vatandaşlara yönelik ayrımcılık nedeniyle Almanya Dışişleri Bakanlığı’na nota gönderdi.


11:40

Puşilin, Azov grubunda yer alan militanların Mariupol’da Meotida Bulvarı’nda bir binada patlayıcı düzenek çalıştırdıklarını, enkaz altında çoğu çocuk ve kadın 200 kişi olabileceğini söyledi.


11:30

Mariupol yönetimi, sivil halkın kentten ayrılması için insani koridorun 09.00-16.00 (Moskova saatiyle 10.00-17.00) arasında açık kalacağını, ‘yeşil koridor’ olarak Mariupol – Nikolskoye – Rozovka – Pologi – Orehov – Zaporojye rotasının seçildiğini duyurdu.

Açıklamada ayrıca kentten ayrılmak isteyen herkesin bunu yapabilmesi için tahliyenin aşamalar halinde birkaç gün devam edeceği ifade edildi.


10:30

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Donbass operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Konaşenkov, Ukrayna’nın askeri altyapısından 2 binden fazla tesis imha edildiğini söyledi.


10:00

Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya), Rusya’nın güney ve merkez bölgelerindeki havalimanlarına uçak seferlerini kısıtlama düzenlemesinin 14 Mart’a (TSİ ile aynı olan Moskova saatiyle 03.45’e) kadar uzatıldığını bildirdi.


09:50

Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin (DHC) Ateşkes Ortak Kontrol ve Koordinasyon Merkezi’ndeki temsilciliğinden yapılan açıklamada, Ukrayna güçlerinin gün içinde açtıkları ateş sonucu biri çocuk dört sivilin yaralandığını duyurdu.
Açıklamada ayrıca Ukrayna güçlerinin sabah saatlerinden itibaren toplam 122 mm’lik mühimmatlarla toplam 25 kez ateş açtıkları kaydedildi.