Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku'ya hapis ve para cezası!

Gülistan Doku'nun kişisel verilerini paylaşan Engin Yücel'e 2 yıl hapis cezası verildi. Doku’nun ablası Aygül Doku'ya ise "mala zarar vermek ve tehdit"ten verilen 5 ay hapis ve 2250 TL para cezası tepki çekti.

Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku'ya hapis ve para cezası!

Dersim’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan 21 yaşındaki Gülistan Doku’ya ilişkin devam eden davada, dosyanın baş şüphelisi olan Zaynal Abakarov’un üvey babası Engin Yücer’in şikayeti üzerine soruşturma açılan Aygül Doku’ya mahkeme tarafından 5 ay hapis cezası ve 2 bin 250 TL idare para cezası verildi. Zaynal Abarakov’un polislikten ihraç edilen üvey babası Engin Yücel ise Doku’ya ait bazı kişisel bilgileri hukuka aykırı ele geçirip yaydığı gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırıldı.

2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada kayıp Doku’nun annesi Bedriye, babası Halit ve ailenin avukatları Fatma Kalsen ile Kenan Çetin hazır bulundu. Zaynal Abarakov’un üvey babası ve meslekten ihraç edilen polis memuru tutuksuz sanık Engin Yücel ise duruşmaya katılmadı.

Altıncı celsesi görülen duruşmada savcının esas hakkındaki mütalaasının okunmasının ardından baba Halit Doku ve avukatlar söz aldı.

Baba Halit Doku, Yücel hakkındaki şikayetinin devam ettiğini belirterek, “Mütalaaya bir diyeceğim yoktur. Kızım Gülistan, kaybolmasından önce yaklaşık 2 gün süreyle Engin Yücel isimli şahsın evinde kalmıştır. Kızıma bu şahısların zarar verdiğini düşünüyorum. Engin Yücel’in cezalandırılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Kararını açıklayan hakim, Yücel’e “kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek” suçundan 10 ay, “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek suçundan” da 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, Yücel’in hakaret suçundan beraatine hükmetti.

ABLA DOKU’YA TEHDİT VE HAKARETTEN CEZA

Birleştirilen dosya kapsamında Engin Yücel’e karşı mala zarar verme, tehdit ve hakaret suçlarından yargılanan abla Aygül Doku’ya 5 ay hapis ve 3 bin 240 lira adli para cezası verildi. Mahkeme, Doku hakkındaki hükmün de açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

“HAYAT BİZE ZİNDAN OLDU”

Mahkeme çıkışı anne Bedriye Doku, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 yaşındaki kızının 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olduğunu söyledi.

İki yıldır kızını aradıklarını belirten Doku, “Hayat bize zindan oldu. Oturuyorum kızım nerede, kalkıyorum kızım nerede? Kızım öğrenci, üniversite öğrencisi.” dedi.

Avukat Fatma Kalsen de Gülistan Doku’nun kaybolmasıyla ilgili iki yıldır herhangi bir somut gelişme elde edilemediğini anlattı. Kalsen, soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek, “Esasen soruşturmanın başından beri aile ve avukatlar tarafından defalarca dile getirildi. Maalesef zamanında deliler sağlıklı bir şekilde toplanmış olsaydı belki bugün Gülistan, aramızda olacaktı veya akıbetine ilişkin aile de sağlıklı bir bilgiye sahip olacaktı. Bugün bu acılar da yaşanmamış olacaktı” diye konuştu.