Google'a dava

Dava, Google'ın 2014'ten beri kullanıcıların konumlarını izlemek için kullanıcıları aldattığını ve hesap hizmetleri aracılığıyla gizliliğin nasıl korunduğu konusunda yanıltıcı vaatlerde bulunduğunu iddia ediyor.

Google'a dava

Washington D.C. Başsavcısı Karl Racine, şirketin ‘sürekli gözetim’ kullandığı ve kullanıcıların konum verilerine erişmek için aldatıcı yöntemler kullandığı iddiaları nedeniyle dün Google’a dava açtı. Dava, Google’ın 2014’ten beri kullanıcıların konumlarını izlemek için kullanıcıları aldattığını ve hesap hizmetleri aracılığıyla gizliliğin nasıl korunduğu konusunda yanıltıcı vaatlerde bulunduğunu iddia ediyor.

Racine’in ofisine göre Teksas, Washington ve Indiana’da benzer davaların açılması bekleniyor. Savcılık, tüketicilerin hesaplarını ve cihaz ayarlarını değiştirmenin Google’ın konum verilerine erişmesini engelleyebileceği söylense de, şirketin bu bilgilere diğer Google uygulamalarından, WiFi ve Bluetooth taramalarından veya kullanıcıların IP adresinden erişmeye devam edebileceğini iddia ediyor.

Racine Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Google, tüketicileri yanlış bir şekilde hesap ve cihaz ayarlarını değiştirmenin gizliliklerini korumalarına ve şirketin hangi kişisel verilere erişebileceğini kontrol etmelerine izin vereceğine inandırdı. Gerçek şu ki, Google’ın beyanlarının aksine, müşterileri sistematik olarak gözetlemeye ve müşteri verilerinden kar etmeye devam ediyor. Google’ın cesur yanlış beyanları, tüketicilerin gizliliğinin açık bir ihlali” ifadelerini kullandı.