Gezi Parkı Davası: Karar duruşmasına 25 Nisan'da devam edilecek

Üçüncü Gezi davasının bugün görülecek altıncı duruşmasında mahkemenin karar vermesi bekleniyor. Duruşma savcısının, Mücella Yapıcı ile birlikte ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediği sanıklar arasında 1633 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala da var.

Gezi Parkı Davası: Karar duruşmasına 25 Nisan'da devam edilecek

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararlarının bozulmasının ardından yeniden görülmeye başlanan Gezi Davası Çağlayan’da bulunan 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Davanın tek tutuklu sanığı iş insanı Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada, sanıkların mütalaaya karşı son kez savunma yapmalarının ardından karar çıkması bekleniyor.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davada duruşma savcısı celse arasında mütalaasını açıklamış, mütalaada, Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı’nın ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilirken, 6 sanığın ise ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etme’ suçundan 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Mütalaada ayrıca, haklarında yakalama kararı bulunan ve ‘olayların organizatörleri’ oldukları öne sürülen sanıklar Ayşe Pınar Alabora, Henry Jack Barkey, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, Mehmet Ali Alabora, Yiğit Aksakoğlu ve İnanç Ekmekçi’nin dava dosyalarının ayrılarak, yakalama kararı infazlarının beklenmesi talep edilmişti.

Avukat Hürrem Sönmez’in savunmasının ardından Mahkeme Başkanı Mesut Özdemir duruşmayı bitirdi. Davaya 25 Nisan Pazartesi günü devam edilecek.

Duruşma sonrası Taksim Dayanışması tarafından yapılan açıklamada, “Demokrasi tarihine yapılan utanç devam ediyor. Pazartesi burada olacağız” denildi. Avukat Evren İşler de “Sanık olan arkadaşlarımız esas hakkında beyanlarını sundular. Bu dosya yeniden canlandırılan bir dosya. Mahkeme heyetinin savunmaları dinlemeye dahi tahammülü yok. Avukatların süreye tabi tutularak savunma yapması istendi. Mahkemenin gerçekle bağını kopardığı, dediklerimizin umursanmadığını izlemini verdi. Adil yargılama yapması yetmez mahkemenin, adil yargılama yaptığı izlenimini vermekle yükümlüdür” ifadelerini kullandı.