Gezi Davası'nda karar verildi

Sanık ve avukat savunmalarının yapıldığı Üçüncü Gezi davasının 6. duruşması bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edecek. Kararın beklendiği duruşma öncesi açıklama yapan Taksim Dayanışması, bir kez daha beraat çağrısı yaptı.

Gezi Davası'nda karar verildi

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararlarının bozulmasının ardından yeniden görülmeye başlanan Gezi Davası’nın 6. duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edecek. Sanık avukatları bugün savunma yapmaya devam edecek.

1637 gündür tutuklu olan iş insanı Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada, sanıkların mütalaaya karşı son kez savunma yapmalarının ardından karar çıkması bekleniyor.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davada duruşma savcısı celse arasında mütalaasını açıklamış, mütalaada, Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı’nın ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilirken, 6 sanığın ise ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etme’ suçundan 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Mütalaada ayrıca, haklarında yakalama kararı bulunan ve ‘olayların organizatörleri’ oldukları öne sürülen sanıklar Ayşe Pınar Alabora, Henry Jack Barkey, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, Mehmet Ali Alabora, Yiğit Aksakoğlu ve İnanç Ekmekçi’nin dava dosyalarının ayrılarak, yakalama kararı infazlarının beklenmesi talep edilmişti.

Osman Kavala’nın, ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla’ tutuklanmasına karar verildi. Diğer 6 kişiye ise 18 yıl hapis cezası verildi.