Gericilerce hedefe alınan Ataol Behramoğlu'ndan yeni açıklama

şair ve yazar Ataol Behramoğlu, Kurban Bayramı'ndaki hayvan kesimiyle ilgili sözleri sonrası hedef gösterilmesi üzerine açıklama yaptı.

Gericilerce hedefe alınan Ataol Behramoğlu'ndan yeni açıklama

Halk TV’ye konuk olan şair ve yazar Ataol Behramoğlu, buradaki konuşmalarında kullandığı ifadelerin ardından iktidara yakın medya ve dinci çevrelerce hedef gösterildi.

Behramoğlu, programda “Kuzuyu kesmek, öldürmek için insanın içinde nasıl bir canavar yaşıyor olmalı? Canlıları keserek bayram olmaz” demişti.

Bu sözlerinin ardından hedef haline getirilen Behramoğlu, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Benim derdim Kurban Bayramıyla değil, bütün dünyada hayvanlara yapılan eziyet konusundadır. Bir başka canlının etine muhtaç olmadan, ona eziyet etmeden yaşanacak günler gelmesini özlemeye hakkım var. Söylemeye çalıştığım budur.

Bana hakaret ederek mutlu olanlar ya da görevlendirilenler, istiyorlarsa devam etsinler. Fakat bu konuda samimi olanlar varsa, unutmasınlar ki din duygusu öncelikle insana, senin gibi düşünmeyene de saygı gerektirir. Ben öyle öğrendim, öyle gördüm. Bu ülke böyleydi çünkü.

Samimi inanç sahipleri içinde incittiklerim varsa elbette özür dilerim. Hakaret etme seviyesizliğinde olanlar ya da bu konuda görevli olanları ise karanlıklarıyla baş başa bırakıyorum. Konu bu anlamda benim için artık kapanmıştır.”