Gençliğin Mücadele Programı çıktı!

ençlik AKP eliyle gerici tarikat ve cemaatlerin yurtlarına gitmek zorunda bırakılıyor. Komünist gençler, memleketin ve gençliğin yaşadığı sorunların nedenlerini çözümlerken aynı zamanda yükseltilmesi gereken mücadeleye de işaret ediyor.

Gençliğin Mücadele Programı çıktı!

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği tarafından hazırlanan “Gençliğin Mücadele Programı” çıktı. Üniversitelerde eşitlik, özgürlük, bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesini yükselten TKH Gençliği, yeni yıla girerken “Gençliğin Mücadele Programını” yayınladı.

Her geçen gün derinleşen ekonomik kriz gençlik açısından da geleceksizlik ve işsizlik sorunlarını artırıyor. Gençlik AKP eliyle gerici tarikat ve cemaatlerin yurtlarına gitmek zorunda bırakılıyor. Komünist gençler, memleketin ve gençliğin yaşadığı sorunların nedenlerini çözümlerken aynı zamanda yükseltilmesi gereken mücadeleye de işaret ediyor. “Gençliğin Mücadele Programı” tüm gençliği sermayeye, gericiliğe, emperyalizme ve AKP’ye karşı yeni bir düzenin sesini yükseltmeye ve sosyalizmi örgütlemeye çağırıyor.

Broşürde yer alan “Yarını yaratacak olanlara mektup” isimli bölümde gençliğe şu çağrıda bulunuluyor.

“Arkadaş, bilmelisin ki “Şimdi sırası değil.” sözleri hiç bitmeyecek! Sen sessiz kaldıkça bir köşede öylece durmaya devam etmeni isteyecekler! “Biz senin yerine buradayız.” diyecekler ama milyonlarca emekçinin, gencin çıkarını değil bir avuç sermayedarın çıkarını savunmaya devam edecekler!

Oysa bir köşede beklemenin vakti çoktan geçti; artık “Taleplerimizi nasıl gerçek kılarız?” diye sormanın; hayal etmenin, işe koyulmanın zamanı! İşte sana tüm bunlar için bir pusula sunuyoruz!

Eşitliğin ve özgürlüğün hüküm sürdüğü, işsizliğin yasaklandığı, gelecek kaygımızın olmadığı bir düzen için şimdi ayağa kalkma ve mücadeleye katılma vaktidir. Sosyalizm, hayallerimizdeki yaşamı bizlere sunacak tek gerçekçi çözümdür. Eşitsizlik yaratan bu düzene son vermek için seni de mücadeleye, Türkiye Komünist Hareketi’ne güç vermeye çağırıyoruz.

Ne çaresizsin ne de memleketten umudunu kesmelisin!

Umut, yarını yaratacak olan bizlerdedir!”

Broşüre ulaşmak için TKH Gençliği sosyal medya hesaplarına yazabilir ya da 05392998885 no’lu telefonla iletişime geçebilirsiniz.