Gemi söküm işçileri: Birbirimize destek olacağız, direnişe devam

Aliağa gemi söküm işçilerinin avukatı Ali Ekiz'den açıklama

Gemi söküm işçileri: Birbirimize destek olacağız, direnişe devam

Aliağa’da Gemi Söküm İşçilerinin direnişinin 1. haftasında avukat Ali Ekiz 15 Şubat tarihinde patronların işçilere açtığı davaya yönelik 16 Şubat’ta çıkan kararlara yönelik açıklama yaptı.

Mahkemenin bir günde gerekçeli karar çıkarmayacağını ve bunun usule aykırı olduğunu söyleyen Ekiz, hukukun ve mahkemenin Gemi Söküm’deki işçinin iradesini ve birliğini görmek zorunda kaldığını sözlerine ekledi.

Bir önceki gün avukatların direnen işçilere 10 gün kazandırdığını söyleyen Ekiz mahkeme kararının akşam olmadan çıkmasına yönelik olarak bunun sebebine mahkemenin hakları için direnen işçileri görmesi ve avukatların ısrarı olduğunu söyledi. Ekiz, “Biz ilk gün de söyledik şimdi de söylüyoruz 10 ay ya da 1 yıl sonra burada direndiği için başı koparılmaya çalışılan olursa veya işi, ekmeği ile tehdit edilen bir işçi bizi aradığında biz eğer ki o telefonları açmazsak yüzümüze tükürün.” ifadelerini kullandı.

 

BU SAATTEN SONRA GERİ DÖNÜŞ YOK

Bir diğer mesele olarak her sabah polisin gerçekleştirdiği GBT kontrolüne dikkat çeken Ekiz, “Devletin görevi suçluyu tespit etmek olduğundan bunu yapıyorlar ama bu zamana kadar devlet suçluyu bulamamış, bu alanda mı bulacaklar.” dedi.

İşçi temslcileri olarak tekrar konuşacaklarını söyleyen bir işçi öneri olarak son bir düzenleme ardından kararı patronlara göndereceklerini söyledi. İşçi, “Patronlar eğer kabul etmezlerse burada direnişe devam edelim. Bu saatten sonra geri dönüş yok.” dedi

Bir diğer işçi, “Burada maddi manevi bir arada bulunmak ve direnişe devam etmek istiyorsak içimizde maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarımız için aramızda para toplayalım her türlü desteği birbirimize verelim” diyerek maddi olarak acil desteğe ihtiyacı bulunan arkadaşları için çağrıda bulundu. İşçiler, “Birbirimize destek olup ihtiyaç karşılayacağız.” dediler