Gebze Smart Solar’da yaklaşık 250 işçi üretimi durdurdu

"Smart Solar işçileri Anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye oldular. Yasanın aradığı çoğunluğu sağlayan sendikamız, işyeri için toplu sözleşme yetkisini aldı. Ancak işveren, sendikanın bu yetkisine itiraz etti."

Gebze Smart Solar’da yaklaşık 250 işçi üretimi durdurdu

Birleşik Metal İş Sendikası’nın kazandığı toplu sözleşme yetkisine itiraz üzerine Gebze Smart Solar’da yaklaşık 250 işçi üretimi durdurdu. Sendikanın sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajda süreç şöyle özetlendi:

“Smart Solar işçileri Anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye oldular. Yasanın aradığı çoğunluğu sağlayan sendikamız, işyeri için toplu sözleşme yetkisini aldı. Ancak işveren, sendikanın bu yetkisine itiraz etti. Böylece yıllarca sürmesi muhtemel yargı süreciyle işyerinin sendikasızlığının devamını amaçladı. Sendikamızın örgütlenmesinde diğer arkadaşları gibi öncülük yapan üyemizin işten çıkarılması Smart Solar işçilerinin sendikalaşma hakkına karşı yapılan bir saldırıdır. Üyelerimiz bu saldırıya demokratik tepkilerini göstererek dün geceden bu yana tüm vardiyalarda fabrikayı terk etmemişlerdir.”