Fuat Oktay'dan Kraliçe Elizabeth'e övgü

İngiltere Büyükelçiliği’nde Kraliçe 2. Elizabeth için açılan taziye defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Müteveffa Kraliçe Elizabeth, 70 yıllık hükümranlığı boyunca, hızla değişen dünyada bir istikrar timsali olmuştur” ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay'dan Kraliçe Elizabeth'e övgü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliğinde, Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümü üzerine açılan taziye defterini imzaladı.

Büyükelçiliği ziyaret eden Oktay’ı, Maslahatgüzar Ajay Sharma ve eşi ile beraberindeki heyet karşıladı.

Elizabeth’ten “70 yıllık hükümranlığı boyunca, hızla değişen dünyada bir istikrar timsali olmuştur” ifadeleriyle söz eden Oktay, taziye defterine şunları yazdı:

“Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkı adına Majesteleri Kraliçe 2. Elizabeth’in vefatından dolayı üzüntümü ifade etmek isterim. Müteveffa Kraliçe Elizabeth, 70 yıllık hükümranlığı boyunca, hızla değişen dünyada bir istikrar timsali olmuştur. Kraliçe 2. Elizabeth, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkilerin derinleşmesine kapsamlı bir şekilde katkıda bulunmuştur ve bu nedenle saygıyla anılacaktır. Majestelerinin vefatının derin üzüntüsünü paylaşırken, Kraliyet ailesine ve Birleşik Krallık’ın dostane halkına en içten taziyelerimizi sunuyoruz.”