Fuat Oktay: Karadeniz gazı 2023'ün ilk çeyreğinde mutfaklarda olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2023'ün ilk çeyreğinde, Karadeniz’den çıkarılan gazın; kendi mutfaklarında açtıkları zaman yakacakları gaza dönüşeceği müjdesini bir kez daha vermek isterim” dedi.

Fuat Oktay: Karadeniz gazı 2023'ün ilk çeyreğinde mutfaklarda olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki doğalgaz işleme tesislerinde incelemelerde bulundu.

Burada konuşma yapan Fuat Oktay, 2023’ün ilk çeyreğinde çıkarılan gazın mutfaklarda gaza dönüşeceğini öne sürdü.

Oktay, şöyle konuştu:

“Şu anda bu işlemlere baktığımızda 6 bin ayrı faaliyeti var bu projenin. 6 bin faaliyetinde eş zamanlı yürütüldüğü bir büyük projeden bahsediyoruz. Dünya ölçeğinde bir proje, bu ölçekteki bir projenin hayata geçirilmesi ortalama 6-7 yıl. 5 yıla indiğinde çok başarılı projeler, halbuki biz 2, 2.5 yıl gibi bir sürede hamdolsun bunu üretimden, ana hatta basılma aşaması dahil tamamlayacağız. Bunun için 6 bin ayrı faaliyet devam ediyor. Bu 6 bin faaliyetin devam ettiği ve tamamlanıp işletme aşamasına geçildiğinde, üretimin her bir aşamada yürütülmesi, bu kolay değil. Bu işlemin yürütülmesi için dünyanın en ileri sistemlerinden birisi, bir dijital sistem geliştirilmiş durumda. Hem bu 6 bin faaliyet buradan takip ediliyor. Sonrasındaki işletme faaliyetlerinin de dijital anlamda kendi mühendislerimiz tarafından geliştirilen sistemler, bu da bunun içerisinde. Son aşama da üretilen gazın basılması. Bugün projenin üzerinden ilgili tüm birimlerimizle çok detaylı bir şekilde geçtik. Buradan Türkiye’deki her bir vatandaşımıza bunun 2023’ün ilk çeyreğinde, Karadeniz’den çıkarılan gazın, kendi mutfaklarında açtıkları zaman yakacakları gaza dönüşeceği müjdesini bir kez daha vermek isterim. Bunu da gönül rahatlığıyla veriyorum.”