FT, Gaye Su Akyol'la ilgili 'Erdoğan'ın en kötü kâbusu' başlığını değiştirdi

Financial Times, müzisyen Gaye Su Akyol ile ilgili haberinin başlığını tartışma yaratması üzerine değiştirdi.

FT, Gaye Su Akyol'la ilgili 'Erdoğan'ın en kötü kâbusu' başlığını değiştirdi

İngiltere merkezli Financial Times, “Turkish singer Gaye Su Akyol is Erdogan’s wors nightmare” (Türk şarkıcı Gaye Su Akyol, Erdoğan’ın en kötü kabusu) başlığıyla yayınlanan söyleşi sosyal medyada gündem konusu oldu.

Gelen tepkilerin ardından söyleşinin başlığı, “Türk şarkıcı Gaye Su Akyol- umut ve özgürlük” olarak değiştirildi.

Hasted, söyleşinin girişinde, “Gaye Su Akyol’u son olarak 2019’da İstanbul’da gördüğümde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en kötü kabusunu andırıyordu. Bohem mahallesi Kadıköy’de coşkulu bir kalabalığa şarkı söylerken yarasa kanatlı gümüş bir pelerin ve ona uygun bir büstiyer giymişti, göbeği açıktı ve dizine kadar çekilmiş çizmeleri vardı. Bilinçli olarak ilham veriyordu, cinsel olarak özgürleşmiş, Türk kadın rock n’roll isyanının bilim kurgu vizyonuydu” yazdı.

Akyol söyleşide, “O kostümleri giydiğimde kendi süper kahramanım oluyorum. Hani Süpermen telefon kulübesine gidiyor ve kendisi olarak çıkıyor ya…” dedi.

Financial Times, başlık değişimi hakkında bir açıklamada bulunmazken Gaye Su Akyol, değiştirilen başlık için Twitter hesabından “Müthiş saçma, provokatif, aynı zamanda sığ ve içerikten bağımsız bir başlık atılmış. Ama gerçekler yeterince ağır ve yerli yerinde” ifadelerini kullandı.