Fransız yönetmen Jean-Luc Godard yaşamını yitirdi

Eşi Anne-Marie Miéville ve yapımcıları, Godard'ın Cenevre Gölü kıyısındaki Rolle'de "evinde akrabalarıyla çevrili bir biçimde barış içinde" öldüğünü belirtti. Bir aile üyesi de "Hasta değildi, sadece bitkindi" dedi.

Fransız yönetmen Jean-Luc Godard yaşamını yitirdi

Fransız yönetmen Jean-Luc Godard, 91 yaşında hayatını kaybetti. Yönetmenin ölüm haberini Liberation gazetesi duyurdu. Gazete yönetmenin ötenazi sonucu öldüğünü yazdı. Eşi Anne-Marie Miéville ve yapımcıları, Godard’ın Cenevre Gölü kıyısındaki Rolle’de “evinde akrabalarıyla çevrili bir biçimde barış içinde” öldüğünü belirtti. Bir aile üyesi de “Hasta değildi, sadece bitkindi” dedi.

Jean-Luc Godard, sinema tarihinde ezberleri bozan Fransız Yeni Dalga (Nouvelle Vague) akımının en etkili isimlerinden biriydi. Yeni Dalga, geleneksel sinema anlayışına eleştirel yaklaşan genç bir yönetmen grubunun oluşturduğu bir akımdı.

68 hareketinin içinde yer alan ve protestolara katılan Godard, François Truffaut ile birlikte öğrenciler ve işçilerle dayanışma içinde 1968 Cannes Film Festivali’nin boykotunu örgütleyen kampanyaya öncülük etmişti.