Firari Galip Öztürk'ün fotoğrafını çeken hakim hakkında HSK'den karar

HSK, firari Galip Öztürk ile aynı karede fotoğrafı ortaya çıkan Hakim Kemal Alver’i Samsun Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinden alarak, olayla ilgili inceleme başlattı.

Firari Galip Öztürk'ün fotoğrafını çeken hakim hakkında HSK'den karar

Türkiye’de adam öldürülmesine azmettirmekten müebbet hapis cezası onanması üzerine Gürcistan’a kaçan Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk hakkında Türkiye’de yakalama kararı bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye’nin en büyük 30 organize suç örgütü raporunda Galip Öztürk 7. sırada yer alıyor. Gürcistan’da kaçak olarak hayatını sürdüren Galip Öztürk’ün kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı aile fotoğrafı ile büyük bir skandal ortaya çıktı.

Öztürk’ün eşi, çocukları ve şirket çalışanları ile çekindiği fotoğrafta, fotoğrafı çekenlerin Öztürk’ün arkasındaki camdan yansıması, Türkiye’deki adalet sistemini gözler önüne serdi.

Fotoğraf çekenlerin arasında Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Hâkim Kemal Alver’in de olduğu görüldü.

Galip Öztürk’ün sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Hâkim Alver’in de görüntüsünün ortaya çıkması üzerine Öztürk yayımladığı fotoğrafı kaldırdı. Fotoğrafı yayından kaldıran Öztürk kısa süre sonra Alver’i fotoğraftan kırparak aynı fotoğrafı tekrar paylaştı.

HSK, firari Galip Öztürk ile aynı karede fotoğrafı ortaya çıkan Hâkim Kemal Alver’i Samsun Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinden alarak, olayla ilgili inceleme başlattı.