Financial Times’a konuşan yetkili: Zelenskiy’nin Twitter mesajı yanlış yorumlandı

Türk Boğazları Rus savaş gemilerine kapatma seçeneği ile ilgili bir açıklama yetkililerden geldi.

Financial Times’a konuşan yetkili: Zelenskiy’nin Twitter mesajı yanlış yorumlandı

Reuters’a konuşan bir Türk yetkili bu konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Reuters’a konuşan ve süreçle ilgili bilgisi olan bir Türk yetkili, Boğazların Rusya savaş gemilerine kapatılmasına yönelik bir karar verilmediğini duyurdu. Bu konuda değerlendirmenin yapılmaya devam edildiği belirtildi.

Financial Times’a konuşan bir diğer yetkili de Zelenskiy’nin Twitter mesajının yanlış yorumlandığını söyledi. Üst düzey bir yetki, Ankara’nın halen pozisyonunu değerlendirdiğini ve değerlendirme sürecinin devam ettiğini söyledi.

Financial Times, “Boğazları kapatmak Moskova tarafından saldırgan bir hamle olarak görülebilir. NATO üyesi olan Türkiye’nin Ukrayna ve Rusya ile de iyi ilişkisi var ve Putin’in işgal kararı sonrasında çok dikkatli hareket ediyor. Türkiye saldırıyı kınadı ama diyalog çağrısı yaptı” yorumuna yer verdi.

Öte yandan Rusya’nın Türkiye Büyükelçiliği de bu konu ile ilgili açıklamada bulundu. Rus haber ajansı Interfax’ın aktardığı haberde, Rusya Büyükelçiliği, Türkiye’nin Çanakkale ve İstanbul Boğazlarını Rus savaş gemilerine kapattığına dair bir bildirimin kendilerine ulaşmadığını da dile getirdi.