'FETÖ'cüleri temizleyin' dedi, TFF harekete geçti

Adana Demirspor Kulüp Başkanı Murat Sancak, dün Beşiktaş maçının ardından yaptığı "Hakemlerin içerisindeki FETÖ'cüleri temizleyin" sözlerinin ardından PFDK'ya sevk edildi.

'FETÖ'cüleri temizleyin' dedi, TFF harekete geçti

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında kendi sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Adana Demirspor’un başkanı Murat Sancak, eleştirdiği hakem Ali Şansalan’ı ‘FETÖ’cü’ olmakla suçlamıştı.

Sancak, TFF Başkanı Nihat Özdemir’e “Hakemlerin içerisindeki FETÖ’cüleri temizle Başkanım. Bunlar hep FETÖ’cülerin eseridir. Her kurumda, emniyette, askeriyede, her yerde FETÖ’cüler varken hakemlerin içerisinde mi yok? MHK Başkanım sizlerden rica ediyorum bu FETÖ’cü hakemleri temizleyin. Bugün az daha katliam olacaktı, bütün taraftarı galeyana getirdi” diye seslenmişti.

TFF’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Murat Sancak, “hakem soyunma odasındaki hakareti ve tehdidinin yanı sıra sportmenliğe aykırı hareketi ve müsabaka sonrası medyaya yapmış olduğu açıklamalarda tespit edilen hakaretleri” nedeniyle üç ayrı maddeden tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.