Fatih Erbakan, ikinci turda kimi destekleyeceklerini açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalması durumunda kime destek vereceklerini açıkladı.

Fatih Erbakan, ikinci turda kimi destekleyeceklerini açıkladı

Habertürk TV’de Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un sorularını yanıtlayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkaracaklarını, ikinci tura kalamazlar ise destek verecekleri ismi açıkladı.

CHP ve İYİ Parti’nin başını çektiği 6 muhalefet partisini eleştiren Fatih Erbakan, “Benzemezlerin bir araya gelmesiyle sinerji doğmuyor. 6’lı masada CHP’nin olması, özellikle AK Parti’den kopan, kopmayı düşünen kararsız seçmen için bir bariyer oluyor. CHP, DSP, HDP ile ittifak yapsa daha sinerjik olabilir” dedi.

Erbakan, seçimlerle ilgili tavırlarını ise “Diyelim ki ikinci turda sayın Kılıçdaroğlu ile Tayip Bey kaldı. Biz ikinci tura kalmadığımıza göre kimseye destek vermeyiz deme imkanımız yok. Öyle bir durumda Kılıçdaroğlu’nun olmasından Tayyip Bey’in olması bizim tabanımız açısından daha anlaşılır olacaktır” diyerek açıkladı.