ETF işçilerinin mücadelesi sürüyor

İşçilerin hak arayışına karşı fabrikayı dikenli tellerle çevreleyen işveren, işçilerin direnişini kırmak için her türlü çabayı gösterdi. Ancak işçilerin direnişteki kararlılığı, firma yetkililiklerinin hesabını bozdu.

ETF işçilerinin mücadelesi sürüyor

Geçtiğimiz günlerde ekonomik krizi gerekçe göstererek faaliyetlerini sonlandıran ETF Tekstil firması işçilerin kıdem ve ihbar tazminatları ile son bir aylık maaşlarını ödememek için sendika ile uzlaşmaya çalıştı. Sendikanın çağrılarına hiçbir şekilde kulak asmayan ETF firması haklarını isteyen işçilere alacaklarının tahsili için mahkeme kapısını gösterdi.

FABRİKA ETRAFINA DİKENLİ TEL ÖRÜLDÜ

İşçilerin hak arayışına karşı fabrikayı dikenli tellerle çevreleyen işveren, işçilerin direnişini kırmak için her türlü çabayı gösterdi. Ancak işçilerin direnişteki kararlılığı, firma yetkililiklerinin hesabını bozdu.  Firma tarafından yüzüstü bırakılan işçiler yaşanan bu gelişmelerden sonra fabrika önünde 19 gündür süren kesintisiz eyleme başladı. Ancak geçtiğimiz gün işveren fabrika önüne çok sayıda kolluk kuvveti göndererek direnişi kırmaya çalıştı. Bunun yanında fabrikanın içinde kalan malları çevik kuvvet eşliğinde tırlara yüklerken, polis ve işçiler arasında arbede yaşandı.

İŞÇİLER YERLERDE SÜRÜKLENDİ

Polisin sert müdahalesi sonrasında hamile bir kadın işçi kriz geçirerek hastaneye kaldırıldı, pek çok işçi yerlerde sürüklenerek fabrika önünden uzaklaştırılmaya çalışıldı.

Deriteks sendikasından yapılan açıklamada “mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürüleceğine” vurgu yapılırken polisin sert müdahalesi kınandı.