Eskişehir'de gericiler tek ses: Çadırlarda kızlı erkekli kalıyorlar

Eskişehir'de valiliğin 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı sonrası gerici dernek ve vakıflar ortak bir açıklama yaptı.

Eskişehir'de gericiler tek ses: Çadırlarda kızlı erkekli kalıyorlar

Eskişehir Valiliği’nin kentte 15 gün süreyle açık alanlardaki etkinliklerin yasaklaması nedeniyle 12-15 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan şehrin en büyük festivali olan Anadolu Fest’in de iptal edilmesi tepkilere neden oldu.

Valiliğin kararı üzerine şehirdeki gerici yapıların “Eskişehir Kardeşlik Platformu” adı altında oluşturduğu çatı kuruluşu adına da bir açıklama yapıldı.

Aralarında Memur-Sen, İHH, AGD, Beşir Derneği, MÜSİAD, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti gibi yapıların bulunduğu kuruluşun açıklamasında “Son birkaç yıldır Eskişehir’de Söğütönü Mahallesi okullar bölgesi karşısında alkol firmalarının sponsorluğunda, herhangi bir denetimin olmadığı, çadırlarda kızlı erkekli yatılı kalınan, alkol ve uyuşturucu etkisiyle istenmeyen görüntülerin oluştuğu, çevrede yaşayan ve eğitim öğretim gören çocuklarımıza birçok olumsuz örnek teşkil edecek, insan sağlığı açısından da sakıncalı müzik festivali adı altında hoş olmayan görüntüleri maalesef gördük şahit olduk” denildi. Meselenin “kimsenin sanatı, müziği, konseri ya da yaşam tarzı” olmadığı savunuldu.

Açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi geleceği olan gençlerden mesuldür. Gençliğin akıl ve zihin sağlığını bozacak, onları zehirleyecek, toplum ahlakına mugayir her türlü oluşum ve faaliyet karşısında gençlerimizi korumakla mükelleftir. Buradan tüm anne ve babalara sesleniyoruz. Çocuklarınızın “Festival” adıyla şirin gösterilmeye çalışılan bu ortama girmesine müsaade etmeyiniz. Türk gençliğine sahip çıkmak bizlerin hepimizin tarihi sorumluluğudur” ifadeleri kullanıldı.