Esenyurt ve Moskova arasında protokol imzalanacak

"Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda Rusya’nın oynadığı rolü biliyoruz. 1917 yılından itibaren aldığımız desteği Atatürk’ün çocukları olarak unutmuyoruz"

Esenyurt ve Moskova arasında protokol imzalanacak

Moskova Hükümet Bakanı Sergey Çeryomin ve beraberindeki heyet, Esenyurt Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Bakan Sergey Çeryomin ve beraberindeki heyeti Esenyurt’ta ağırlamaktan çok mutlu olduklarını söyleyerek “Birlikte hareket etmek için birçok nedenimiz var” diyen Başkan Bozkurt, Rusya’nın Kurtuluş Savaşı’na verdiği desteği hatırlattı. Bozkurt, “Bir tanesi tarihsel birlikteliğimiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda Rusya’nın oynadığı rolü biliyoruz. 1917 yılından itibaren aldığımız desteği Atatürk’ün çocukları olarak unutmuyoruz. Dolayısıyla bunu hiçbir zaman hafızamızdan silmeyeceğiz. Uzun zamandır iş birliği içinde olmak istiyorduk ve bugün bir araya geldik. Tecrübeyi ve birikimi paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Moskova ile iş birliği yapmamızın birçok olumlu sonuç doğuracağını biliyorum. Birçok değişik alanda da iş birliği yapmamız mümkün. Birlikte güzel işler başaracağız” şeklinde konuştu.

Görüşmenin ilerleyen bölümünde Esenyurt ve Moskova arasında yapılacak iş birliklerine ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Başkan Bozkurt ve Bakan Çeryomin, Esenyurt ve Moskova arasında kardeş belediye olma konusunda da fikir birliğine vardı.