Esad: Batılı ülkeler Suriye’deki gerilimi artırıyor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan bir araya geldi. Esad, ikili görüşmelerin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Esad: Batılı ülkeler Suriye’deki gerilimi artırıyor

Türkiye’nin Suriye’ye olası operasyonu gündemdeki yerini korurken, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan “Ankara-Şam arasında gerilimi azaltmak üzere” dün Suriye’ye gitmişti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile Şam’da yaptığı görüşmelerin ardında açıklamalarda bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Esad’ın “böyle koşullarda İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgedeki siyasi çözümün bir parçası olduğu için mutluyuz” dediği kaydedildi.

Bazı endişeleri gidermek için ortak bölgesel çabalara ihtiyaç olduğunu belirten Esad, yönetimlerinin, Suriye’yi savaştan uzak tutan her türlü çözümü desteklediğini vurguladı. Esad, Türkiye’yle ilgili olarak da “Suriye topraklarına yönelik girişimlerini halkı çıkarmak için kullanılan bahaneler yanlış ve gerçeklikle hiçbir ilgisi yok” dedi. Esad, Türkiye’yi Birleşmiş Milletler şartlarını yerine getirmemekle suçladı.

Esad, İran Dışişleri Bakanı’nın ziyaretini “bölgedeki güç dengesini lehimize çevirecek” olarak yorumlarken, öneminden söz etti. Esad, Batılı ülkeleri ‘Suriye’deki gerilimi artırmakla’ suçladı.