Ersin Tatar, hükümetin istifasını kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümetin istifasını kabul etti. Sucuoğlu, Maliye Bakanı Sunat Atun’un bakanlık görevinden alınması talebini iletmiş, eğer kabine değişikliği kabul görmezse istifasının kabulünü istemişti.

Ersin Tatar, hükümetin istifasını kabul etti

Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) haberine göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Başbakan Faiz Sucuoğlu arasındaki görüşme sona erdi.

Tatar, yaptığı açıklamada, hükümetin istifasını kabul ettiğini bildirdi.

Sucuoğlu, Maliye Bakanı Sunat Atun’un bakanlık görevinden alınması talebini iletmiş, eğer kabine değişikliği kabul görmezse istifasının kabulünü istemişti.

Tatar’ın, Sucuoğlu’nun hazırladığı kabine listesini 21 Şubat’ta onaylamasının ardından Kuzey Kıbrıs’ta 38. hükümet kurulmuştu.

Kabine şu isimlerden oluşuyordu:

“Başbakan Faiz Sucuoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Kutlu Evren, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dışişleri Bakanı Hasan Taçoy, Maliye Bakanı Sunat Atun, İçişleri Bakanı Ünal Üstel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı Ali Pilli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu.”