Ersan Şen'den 'Pınar Gültekin' yorumu: Haksız tahrik indirimi kararı doğru

Prof. Dr. Ersan Şen'in “Cemal Metin Avcı'ya verilen haksız tahrik indirimi kararı doğru” sözü sonrası moderatör Hökenek ise "Bir kadın yakılarak öldürülüyor, üzerine beton dökülüyor. Daha sonra adam çıkıp ben burada kokoreç pişirdim diyor. Hocam lütfen. Ben kabul etmiyorum" diye cevap verdi.

Ersan Şen'den 'Pınar Gültekin' yorumu: Haksız tahrik indirimi kararı doğru

Muğla’da Pınar Gültekin’i canice katleden Cemal Metin Avcı’ya haksız tahrik indirimiyle 23 yıl hapis cezası verildi.

“CEMAL METİN AVCI’YA VEİRLEN HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ KARARI DOĞRU”

Hülya Hökenek’in moderatörlüğünü yaptığı “Enine Boyuna” programının konuğu olan Prof. Dr. Ersan Şen’in “Cemal Metin Avcı’ya verilen haksız tahrik indirimi kararı doğru” sözü sonrası stüdyoda gergin anlar yaşandı.

Hülya Hökenek dahil tüm konuklar Ersan Şen’e çok sert tepki gösterdi.

“HÜLYA HANIM NE KONUŞUYORSUN YA”

Bunun savunulacak bir yanı olmadığını belirten Hökenek’e tepki gösteren Şen, “Hülya Hanım ne konuşuyorsun ya” diyerek iyice tepki çekti. Hökenek ise “Bir kadın yakılarak öldürülüyor, üzerine beton dökülüyor. Daha sonra adam çıkıp ben burada kokoreç pişirdim diyor. Hocam lütfen. Ben kabul etmiyorum” diye cevap verdi.

Şen bunun üzerine “Sonuç kötü olursa olsun, orada karar veren hakimleri ve mahkemeyi yok göremezsin. Böyle bir hakkın var mı? Ondan sonra mahkemeye gidip nasıl adalet arayacaksın” dedi.

AİLE AVUKATINDAN TEPKİ

Pınar Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Şen’in sözlerine tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Epözdemir, “Bu dil, diri diri yakıldığı adli tıp raporlarıyla sabit olan, üzerine beton dökülerek dere yatağına atılan, hunharca ve vahşice katledilen Pınar Gültekin’in ölümünü ve bütün kadın cinayetlerini meşrulaştırmaya matuf ‘erkek egemen ve eril’ bir dildir” ifadelerini kullandı.

Epözdemir, açıklamasında şunları ifade etti:

“Astronomik vekalet ücretleriyle takip ettiği FETÖ ve çıkar amaçlı suç örgütü dosyalarında mahkemelerin aksi nitelikteki kararlarını, katıldığı canlı yayınlarda alabildiğince ve ölçüsüz eleştiren, mahkemeleri yok sayan bir hukukçunun dün akşam katıldığı bir yayında, dosya ile ilgili yeterli bilgi sahibi olmadan ‘Pınar Gültekin dosyasında uygulanan haksız tahrik indirimi doğrudur, mahkemeleri eleştiremezsiniz, mahkemeleri yok sayamazsınız’ şeklindeki beyanları müvekkil aileyi ziyadesiyle üzmüştür. Bu dil, diri diri yakıldığı adli tıp raporlarıyla sabit olan, üzerine beton dökülerek dere yatağına atılan, hunharca ve vahşice katledilen Pınar Gültekin’in ölümünü ve bütün kadın cinayetlerini meşrulaştırmaya matuf ‘erkek egemen ve eril’ bir dildir.

Bu dil hunharca ve vahşice işlenen bu cinayeti ve sanığı yargılamak yerine, maktulenin özel hayatını yargılama konusu yapan bir dildir. Bu dil kadın katillerini yüreklendiren bir dildir. Kadına şiddet ve kadın cinayetleri ile ilgili asıl mücadele edilmesi gereken bu dildir. Üniversite öğrencisi olan biricik kızları canice katledilen müvekkiller bu incitici, sorumsuz ve sorunlu dili en basit tabiriyle kınamaktadır.”