Erkek öğrenciler Taliban'ın kadınlara koyduğu üniversite yasağına karşı harekete geçti

Taliban'ın kız çocuklarının ve kadınların eğitime erişiminin tamamen sona erdirilmesine doğru gidilmesinin ardından, üniversitelerde erkek öğrenciler dersleri boykot etti.

Erkek öğrenciler Taliban'ın kadınlara koyduğu üniversite yasağına karşı harekete geçti

Taliban’ın iktidarı ele geçirir geçirmez sınıflara harem-selamlık getirdiği üniversitelerde bu ay kadın öğrencilerin eğitim almasının yasaklanmasını kınayan erkek öğrenciler, derslere girmeme eylemi başlattı.

Afgan TV kanalı Tolo’nun haberine göre Taliban’ın şiddete başvurduğu sert müdahalesiyle karşılaşan protestocu erkek öğrenciler, kız öğrenciler de alınana kadar derslere devam etmemekte sözbirliği etti.

Muzamel isimli öğrenci, “Boykotumuza devam edeceğiz ve kız sınıfları açılmazsa eğitime devam etmeyeceğiz” dedi.
Navidullah isimli öğrenci, “Üniversiteler kız kardeşlerimiz için kapalıysa biz de üniversiteye gitmek istemiyoruz” diye konuştu.

Mohebullah isimli öğrenci, “İki kız kardeşim de yüksek öğrenim görüyordu, ancak eğitim kurumlarının onlara kapanması nedeniyle ben de devam etmeyeceğim” tepkisini gösterdi.

Kabil Üniversitesi’ndeki çok sayıda öğretim görevlisi de kızlara eğitim kurumlarının kapatılmasını esefle karşıladıklarını belirterek Taliban’ı kararlarını yeniden gözden geçirmeye çağırdı.

Tavfikkullah isimli öğretim görevlisi, “İslam Emirliği’nden kız kardeşlerimiz için üniversiteleri yeniden açmasını istiyoruz” dedi.