Erdoğan'ın hedefinde bu kez de Merdan Yanardağ var: Hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım

İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle, "Haddini bilmez, ahlaksız" dediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e bir kez daha tepki gösteren Erdoğan'ın hedefinde bu sefer gazeteci Merdan Yanardağ da vardı.

Erdoğan'ın hedefinde bu kez de Merdan Yanardağ var: Hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi için gittiği Özbekistan’da resmi temaslarını tamamlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD’nin New York kentine gitti.

Erdoğan, ABD ziyareti öncesi iktidara yakınlığıyla bilinen basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle, “Haddini bilmez, ahlaksız” dediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e bir kez daha tepki gösteren Erdoğan’ın hedefinde bu sefer gazeteci Merdan Yanardağ da vardı.

Erdoğan, “33 sene Osmanlı’yı idare eden bir Sultan Abdülhamid’e utanmadan, sıkılmadan öyle yakıştırmalar yapılması asla kabul edilemez. Bir de Merdan Yanardağ diye birisi var. O da Osmanlı hakkında ahlaksız ifadeler kullanıyor, hakaretler ediyor. Bu ifadeleri kesinlikle nefret suçuna da girer. Tabii bunların üzerine gitmemiz lazım. Yani bu meydan o kadar boş değil. Bunu bilmeleri gerekecek. Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım” diye konuştu.