Erdoğan'ın elinden mikrofonu alan çocuk Kılıçdaroğlu'na 'hain' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında kürsüye gelen küçük bir çocuk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "Hain" dedi. İktidar partisi için oy istedi. Bu tablo karşısında başta Erdoğan olmak üzere çevredekilerin gülümsediği görüldü.

Erdoğan'ın elinden mikrofonu alan çocuk Kılıçdaroğlu'na 'hain' dedi

İktidar kanadının sıklıkla Haziran 2023’te düzenleneceğini söylediği seçime yaklaşık bir buçuk yıl varken, siyaset sahnesindeki söylemler hayli sertleşti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Islak imza ile hazineden 6 milyar TL’nin nasıl iç edildiğini anlatıyorum” diyerek Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaniye Demiryolu İhalesi’ndeki yolsuzluğu gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve ana muhalefet partisini hedef aldı:

‘BEN İHALELERE İMZA ATMAM’

“Geçen akşam yine çıkmış benim TV programım var, aynı saatte o da kendi özelinden açıklama yapıyor. Bu açıklama yapıyor. Firmalara 3 kat fazlasına bir rakamla verdiğimizi söylüyor, bir kâğıt gösteriyor. Altında güya benim imzam var. Ben ihalelere imza atmam Bay Kemal, yalancılığını ispat ettin.”

Cumhurbaşkanı, Meclis’teki en büyük üçüncü parti olan HDP’den yola çıkarak CHP’yi ‘terörle kol kola yürümekle’ de suçladı. “CHP kiminle yan yana terör örgütüyle yan yana. PKK bir terör örgütü, onun Meclis’teki uzantısı da malum. Bunlarla el ele dolaşanlara benim milletim yürü der mi?” dedi.

HAİN KILIÇDAROĞLU

Konuşmasındaki en dikkat çekici bölüm, küçük yaşta bir çocuğun sahnede söyledikleriydi.

Bizzat Erdoğan tarafından mikrofon uzatılan çocuk, CHP lideri için “Hain” dedi. ‘Rabia’ işareti yaparak şunları söyledi:

“Hemen mikrofonu verin. Arkadaşlar bu Bay Kemal cumhurbaşkanı amcamın karşısında kim? O adam hain, hain. Burada adam, en iyi adam. Ona oyunuzu verin. En büyük.”

KILIÇDAROĞUL’NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili paylaşım yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, “Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!” dedi.