Erdoğan'ı sevindiren haber: Bin Selman geliyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen ay Cidde'de görüştüğü Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Türkiye'ye ziyarette bulunacağı belirtiliyor.

Erdoğan'ı sevindiren haber: Bin Selman geliyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile önümüzdeki günlerde Türkiye’de görüşmesi bekleniyor.

Bloomberg‘e konuşan iki Türk yetkili, Veliaht Prens Bin Selman’ın ziyaretinin Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinden yaklaşık bir ay sonra gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi.

Habere göre Erdoğan, petrol ihracatçısı ülkeden yatırım çekmek ve ticaret hacmini artırmak hedefiyle Suudi Veliaht Prens Bin Selman ile ilişkileri geliştirmek istiyor.

Bin Selman’ın Türkiye’ye ziyarette bulunacağına dair Reuters‘da da haber yayımlandı. Ajansın dört Suudi kaynağa dayandırdığı habere göre, bin Selman Güney Kıbrıs, Yunanistan, Ürdün, Mısır’la birlikte Türkiye’ye bölgesel ve uluslararası meseleleri tartışacağı, enerji ve ticaret anlaşmaları imzalayacağı bir gezi planlıyor.

Erdoğan, geçen ay yaptığı Suudi Arabistan ziyareti sonrası açıklamasında, “Hadimü’l Haremeyn’in daveti üzerine Suudi Arabistan’a bir ziyaret gerçekleştirdik. Tarihi, kültürel, beşeri bağlara sahip iki kardeş ülke olarak aramızdaki her türlü siyasi, askeri, ekonomik ilişkilerin artırılması ve yeni bir dönemin başlaması için gayret içerisindeyiz” demişti.