'Erdoğan'ı desteklemekle sorumluyuz' diyordu, İTO seçimini kazandı

İstanbul Ticaret Odası seçimlerini, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıktan ilan eden mevcut başkan Şekip Avdagiç kazandı.

'Erdoğan'ı desteklemekle sorumluyuz' diyordu, İTO seçimini kazandı

Yaklaşık 700 bin üyesi olan İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) bugün yapılan 21’inci dönem seçimlerinde oy verme işleminin ardından yapılan sayımın sonuçları açıklandı.

İTO’nun mevcut başkanı Şekip Avdagiç ve ekibi, sonuçlara göre seçimde ipi göğüsleyen taraf oldu.

Avdagiç, sandıkların açılmasının ardından yaptığı açıklamada “Sandık sonuçları elimize ulaştı. Şunu söylemek isterim ki 81 meslek komitesinde, kâhir ekseriyetle seçimi kazanmış bulunuyoruz. İstanbul iş dünyası, son 4 yılda ortaya koyduğumuz icraatları onaylamış, aynı hız ve rotada bize yeniden güç vermiştir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç, seçim öncesi kendisine destek istediği bir konuşmasında “Burada hiç filtreli konuşmayacağım. Şu andaki siyasi büyüğümüz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır, biz onun politikalarını desteklemekle ilgili kendimizde sorumluluk hissediyoruz. Bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da seçilirsek bu konudaki duruşumuz da böyle olacaktır” demişti.