Erdoğan’dan ‘yap-işlet-devret’ övgüsü: İşte bu bir maharettir

"Belli bir süre bu yüklenici firma Kore ve Türkiye olmak üzere burayı işletecekler ondan sonra da Türkiye'nin kendisine teslim edecekler. İşte bu bir maharettir. Bizden öncekiler bunu niye yapmadılar?"

Erdoğan’dan ‘yap-işlet-devret’ övgüsü: İşte bu bir maharettir

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mimar Sinan İftar Buluşması etkinliğinde konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bir yandan ideolojik gerilimlerin ve kavgaların, diğer yandan ise yoksulluk. Hepsinin üzerine bir de 12 Eylül darbesinin altında eğitimimizi tamamlamaya çalıştık.

Birçoğunuz birçok hizmet ve eseri belki de bilmiyorsunuz. Yavuz Sultan Köprüsü’nün başlangıcı ile bitişini çoğunuz bilmiyorsunuz. Osmangazi Köprüsü’nün başlangıcı ve bitişini bilmiyorsunuz. İstanbul-İzmir Otoyolu’nun başlangıcı bitişini belki de bilmiyorsunuz. Bir zamanlar İstanbul’dan İzmir, buradan yola çıktığınızda İzmir’e varış şöyle kilometreler, saatlerle baktığınızda 6-7 saat. Ama şimdi 3 saatte İstanbul-İzmir. Bu mesafeyi kat edebiliyoruz.

Aynı şekilde 18 Mart Çanakkale Köprüsü dünyada bir ilk. Bunu başardık. 2,5 milyar Euro ile bunu bitirdik. Hangi usulle, yap-işlet-devret anlayışıyla bitirdik. Kasamızdan para çıkmadan getirilen krediyle bitirildi. Belli bir süre bu yüklenici firma Kore ve Türkiye olmak üzere burayı işletecekler ondan sonra da Türkiye’nin kendisine teslim edecekler. İşte bu bir maharettir. Bizden öncekiler bunu niye yapmadılar?”