Erdoğan'dan 'ucuz et' açıklaması

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Ramazan geldi, istiyoruz ki ucuz fiyatla vatandaşımıza Et Süt Kurumu’nda falan eti, kıymayı, kuşbaşını verelim" dedi.

Erdoğan'dan 'ucuz et' açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tokat ziyaretinde Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesisleri’nde çiftçilerle bir araya geldi.

Canlı yayınlanan programda, “Biliyorsunuz ülkemizde birileri her ağızlarını açtıklarında, Türkiye’de tarımın öldüğünü, bittiğini, çiftçilerin perişan olduğunu söylüyor” diyen Erdoğan, ülkede tarıma ve hayvancılığa en büyük desteklerin kendi dönemlerinde verildiğini, her alanda çok önemli üretim artışlarının bu dönemde sağlandığını öne sürdü.

Programda Tuğba Ezmeci isimli bir kadının, hayvancılık alanında çalıştığını ve bu işi bırakmak istemediğini söylemesi üzerine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin et hayvancılığında hayvan arayışında olduğuna değindi. Erdoğan, “Hayvanlarınızı hemen alır. Şu anda Uruguay’dan hayvan getirmeye çalışıyoruz. Halbuki burada var” dedi.

Erdoğan “Uygun fiyatla, Vahit Bey bu konularda güvenilir bir dava arkadaşımdır. Hiçbir zaman vatandaşımızı dara düşürmez. En uygun imkanlarla vatandaşımızdan biz bu hayvanları alırız, süratle de Tarım Kredi olarak bunları piyasaya süreriz. Ramazan geldi, ramazanımızda da istiyoruz ki ucuz fiyatla vatandaşımıza Et Süt Kurumunda falan eti, kıymayı, kuşbaşını verelim” dedi.

ERDOĞAN’DAN ‘ŞİFA’ TARİFİ’, ‘ÜZÜM’ ŞİKAYETİ

Erdoğan, programda bal üretimi konusuyla ilgili konuşurken her gün “şifa niyetine” yediği bir tarifi açıkladı. AKP’li Cumhurbaşkanı “Her akşam yatarken manda yoğurdunun içine Medine hurması doğrarım. Ona biraz kestane balı. Bir de içine yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü yer yatarım. Şifa” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı, bağ ürünleri ürettiğini söyleyen birinin sözleri üzerine de “Bizim uçağa da, çocuğa söylüyoruz. ‘Çekirdeksiz üzüm bulamıyor musun oğlum’ diyoruz. O da hep çekirdekli… O da mideye oturuyor yani” diye “şikayet” etti.