Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: İngiltere’de bu kadar enayi var mı?

Erdoğan, "Şimdi 'temiz para getireceğim' diyor. Sen kimsin? İngiltere’de bu kadar enayi var mı; sana bu paraları verecek" diye konuştu.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: İngiltere’de bu kadar enayi var mı?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İngiltere ziyaretine ilişkin, “Şimdi ‘temiz para getireceğim’ diyor. Sen kimsin? İngiltere’de bu kadar enayi var mı; sana bu paraları verecek” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Özbekistan ziyareti sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kara para ve uyuşturucuya yönelik açıklamaları ile İngiltere ziyaretin ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, şunları söyledi: “Şimdi ‘temiz para getireceğim’ diyor. Sen kimsin? Hani Londra’ya gidişi eleştiriyordun? Buradan getireceğin parayı kime getireceksin? Sen iş adamı mısın? Senin yanında böyle bir para talebinde bulunan birileri mi var? Parayı kime getiriyorsun? Yani affedersiniz İngiltere’de bu kadar enayi var mı; sana kalkacaklar bu paraları verecekler; “Al Bay Kemal bunu Türkiye’de nerede kullanırsan kullan’ diyecekler.”

Ekonomiye ilişkin değerlendirmeleri sorulan Erdoğan, başbakan olduğu döneme işaret etti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) döviz rezervlerinin o dönemde 135-136 milyar dolara çıktığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Şu anda da 115-120 milyar dolar civarında dolaşıyor. Yani Bay Kemal’in ifade ettiği gibi sıkıntılar söz konusu değil. Kurusıkı atıyor.”