Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Elektriğin kesilir

Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri'nden dönüşünde gündemle ilgili sorulara cevap verdi.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Elektriğin kesilir

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için gittiği Birleşik Arap Emirlikleri’nden dönüşünde uçakta gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

UKRAYNA-RUSYA KRİZİ

Ukrayna-Rusya krizine ilişkin “Batı’nın bu tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sayın Zelenski ile görüşmeniz olmuştu. Sayın Putin ile görüşmeniz, değerlendirmeniz olacak mı? Olası bir işgal, Türkiye’yi nasıl etkiler?” sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

“Sayın Zelenski kendisiyle yaptığımız görüşmede, ‘Putin, Zelenski, Erdoğan’ olarak yapılacak üçlü bir görüşmeye olumlu yaklaştığını ifade etti. Sayın Putin’in de bu konuya olumlu yaklaşması halinde İstanbul veya Ankara’da bir araya gelmeyi inşallah gerçekleştirebiliriz. Bu arada da Sayın Putin ile telefon diplomasisi yapmak suretiyle buna nasıl baktığını kendisinden öğrenmek isteyeceğim. Buna göre de işi takip etme gayreti içerisinde olacağız. Zira bölgede gerçekten bir savaş çıkması hayra alamet değildir. Böyle bir şey bölgenin sağlığı açısından isabetli olmaz.”

ELEKTRİK FATURASI DÜZENLEMESİ

Erdoğan, elektrik faturalarına yönelik bir çalışma olup olmadığının sorulması üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın hazırlıklarını yaptığını belirterek, “Kabine toplantısında etraflıca görüşeceğiz ve ondan sonra da açıklamamızı bütün detaylarıyla yapacağız” ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NUN ‘FATURAMI ÖDEMEYECEĞİM’ AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “İndirim yapılana kadar elektrik faturamı ödemeyeceğim” sözlerine ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, “Bir siyasi partinin genel başkanı, ‘Ben elektrik faturasını ödemeyeceğim’ diyorsa bu ne anlama gelir? Sen elektrik faturanı ödemediğin zaman yapılacak işlem nedir? Elektriğin kesilmesidir” diye konuştu.​​​​​​​

SİYASİ PARTİLER VE SEÇİM KANUNU

Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu’nda değişiklik çalışmalarına ilişkin son durum sorulan Erdoğan, hazırlanan taslak metni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye takdim ettiğini hatırlattı.

Erdoğan, “Fethi Bey ile Hayati Bey çalışmalarını sürdürüyorlar. Büyük Birlik Partisinin yapmış olduğu çalışma da zaten önlerine gelmişti. Çok kısa bir zaman içerisinde nihai kararı verip ona göre de adımı atabiliriz. Bu noktada herhangi bir sıkıntı söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.