Erdoğan'dan İYİ Parti'ye 'masayı terk et' çağrısı

Erdoğan, "Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek, gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan İYİ Parti'ye 'masayı terk et' çağrısı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Endonezya’nın Bali adasında gazetecilere açıklamalarda bulundu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Erdoğan, İYİ Parti’ye çağrıda bulunarak, “Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek, gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir” açıklamasını yaptı.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıya ilişkin Erdoğan, “Biz, hiçbir provokasyona Allah’ın izniyle pabuç bırakmayız. Gereği neyse bunun gereğini yaparız ve yapacağız. ‘Bu saldırı, yaklaşan seçimlerle bağlantılıdır’ gibi bir ifade de terör örgütünün yaymaya çalıştığı korku senaryosunun bir parçası” dedi.

“SEÇİMDEN SONRA SİL BAŞTAN”

Mısır ve Suriye ile ilişkiler hakkında da konuşan Erdoğan, “Siyasette ebedi dargınlık, kırgınlık, küslük olmaz. Vakti geldiğinde değerlendirir, ona göre yenilemeyi yapabilirsiniz” dedi. “Sıkıntılı olduğumuz ülkelerle ilişkileri yeniden ele alabiliriz” diyen Erdoğan, “Hele hele haziran seçiminden sonra sil baştan yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “F-16’larla ilgili konuda ‘işin tamamen elinde olduğunu, bunun hassasiyeti içerisinde olduğunu’ söyledi. Bu konudaki ilişkilerimizi devam ettireceğiz” dedi.