Erdoğan'dan istismar açıklaması: Böyle bir hadiseyi inancın temsilcisi kurumlarla irtibatlandırmak ahlaki olmayan bir çarpıtmadır

Erdoğan, İsmailağa cemaatinde yaşanan istismar skandalıyla ilgili, "Konu yargıya intikal etmiştir" dedi.

Erdoğan'dan istismar açıklaması: Böyle bir hadiseyi inancın temsilcisi kurumlarla irtibatlandırmak ahlaki olmayan bir çarpıtmadır

Cumhurbaşkanlığı kabinesi Saray’da toplandı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Erdoğan, İsmailağa cemaatinde yaşanan istismar skandalıyla ilgili, “Konu yargıya intikal etmiştir” dedi.

Erdoğan konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Arkadaşlarımız gereken çalışmaları yaptı ancak bunları görmezden gelen bir muhalefet söz konusu. Her şeyden önce günümüz şartlarında 13 yaşında nişan, 14 yaşında evlilik gibi bir durumu kabul edebilmemiz asla mümkün değildir. Daha küçük yaştaki istismar iddiaları tam bir faciadır. Mağdur, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza başvurduğu andan itibaren kurumlarımız bu konuyu sahiplenmiştir. İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülen soruşturmanın ardından konu yargıya intikal etmiştir. Bu aşamada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız avukat temin etmiştir. Dava ile ilgili ilk duruşmanın yakında yapılması bekleniyor.

Bey Kemal kendine çeki düzen ver. Her şeyden önce böyle bir hadiseyi milletimizin inancıyla ve o inancın temsilcisi kurumlarla irtibatlandırmak en hafif ifadesiyle ahlaki olmayan bir çarpıtmadır. Niyet mağdurun hakkını savunmaksa biz bunu zaten yapıyoruz. Sonuna kadar da yapacağız. Bay Kemal Diyarbakır Anneleri’ni kaç kere ziyaret ettin. Kızları, yavruları ellerinden alınan gözü yaşlı anneleri kaç kere ziyaret ettin. Medya ve benzeri yerlerdeki rezilliklere göz yumanların bu hadise üzerinden insanlarımızın bir kısmının değerlerine saldırmasına onlara linç uygulamasına müsaade göstermiyoruz. Bu konuyu da her seviyede takip etmeyi ve neticelendirmeyi sürdüreceğiz.”