Erdoğan'dan "Gürsel Tekin" açıklaması: Ben böyle çürük tahtalara basmam

Erdoğan, CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamasına ilişkin, "Onu benim değerlendirmem doğru olur mu? Ben böyle çürük tahtalara basmam" dedi

Erdoğan'dan

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hırvatistan dönüşü ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’li Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” açıklamasına ilişkin, “Onu benim değerlendirmem doğru olur mu? Ben böyle çürük tahtalara basmam” dedi. Erdoğan şunları kaydetti:

“Yani onu benim değerlendirmem doğru olur mu? Ben böyle çürük tahtalara basmam. Yani bu adı altılı masa olan, nereye gideceği belli olmayan bu yapıdan hiçbir şey çıkmaz. Varsa adayınız adayınızı açıklarsınız değil mi? Ama şu anda altılı masanın yaptığı tek iş var; “Önümüzdeki toplantıyı kimin evinde yapacağız?” Tek yaptıkları iş bu. Sıralamaya koymuşlar. Başka bir şeyi hiç duydunuz mu? “Önümüzdeki toplantıyı kimin evinde yapacağız?” Hep bu. Bir mesafe alın, bir adım atın; yok. Herhalde bunlar Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklamayı yaptığı ana kadar bir karar alamayacaklar diye düşünüyorum.”