Erdoğan'dan 'fiyatları düşürün' talimatı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin MKYK toplantısında, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye Tarım Kredi Kooperatifleri'nde fiyatların düşürülmesi yönünde talimat verdiği belirtildi.

Erdoğan'dan 'fiyatları düşürün' talimatı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan MKYK’da, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi sunum yaptı.

BBC Türkçe‘nin aktardığına göre Bakan Kirişçi tarımsal desteklemelerle ilgili yeni bir paketin hazırlanarak çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca tarımsal sulamalarla ilgili sıkıntılara da değinen Kirişçi, Güneydoğu’da, özellikle de Şanlıurfa’daki elektrik kesintilerinin mağduriyet yarattığını ifade etti.

Bunun üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez toplantıya çağırıldı.

Erdoğan’ın, elektrik kesintilerinin nedeninin araştırılmasını isteyerek, “Vatandaş mağdur olmasın, uzun süreli elektrik kesintileri olmaması için gerekli önlemleri alın” talimatı verdiği öğrenildi.

“FİYATLARI DÜŞÜRÜN”

Habere göre Erdoğan, “yurttaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini” belirtirken, bunun için Tarım Kredi Kooperatifleri’nin fiyatlarını düşürmesini istedi.

Özellikle et fiyatlarında indirim yapılması gerektiğini belirten Erdoğan, Kirişçi’ye, “Tarım Kredi Kooperatifleri kâr amaçlı kurulmadı, fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin” talimatı verdi.

Erdoğan ayrıca, “enflasyonla mücadeleye dönük önlemlerini devam edeceğini belirtirken, seçime gidilirken, sahada olacaklarını, il mitingleri ve toplu açılışlarda vatandaşla buluşmaya devam edeceklerini” de ifade etti.