Erdoğan'dan faiz açıklaması: Daha da inmesinin gereğini telkin ediyorum

Erdoğan, faiz indirimi mesajı verdiği açıklamasında, "En büyük düşmanım faizdir. Şu anda yine faizi 12'ye kadar düşürdük. Yeter mi? Yetmez. Bunun daha da inmesi lazım. Önümüzdeki Para Politikası Kurulları toplantılarında bunun daha da inmesinin gereğini telkin ediyorum" dedi.

Erdoğan'dan faiz açıklaması: Daha da inmesinin gereğini telkin ediyorum

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) 21. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

Faiz indirimi mesajı veren Erdoğan, “Benim en büyük savaşım faizledir. En büyük düşmanım faizdir. Şu anda yine faizi 12’ye kadar düşürdük. Yeter mi? Yetmez. Bunun daha da inmesi lazım. Şu anda Halkbank Genel Müdürü karşımda duruyor. Ve Merkez Bankamız’la bunları konuştuk, konuşuyoruz. Önümüzdeki Para Politikası Kurulları toplantılarında bunun daha da inmesinin gereğini telkin ediyorum” diye konuştu.

Kamu bankalarına talimat veren Erdoğan, “Kamu bankalarına talimatım var, o da nedir, yatırımcıyı darda bırakmayacaksınız, gerekli desteği vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Kredi için başvuran esnaf olduğu zaman onlara da imkanlarınız neye el veriyorsa bu desteği inşallah kredi konusunda sağlayacaksınız. Herhalde Ziraat, Vakıf bu dediklerimi duymuştur.”