Erdoğan’dan başörtüsü için referandum çağrısı!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü düzenlemesi hakkında, “Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim, bunu da yapabiliriz. Parlamentoda çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin” dedi.

Erdoğan’dan başörtüsü için referandum çağrısı!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da toplu açılış töreninde konuştu. Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na başörtüsü düzenlemesi konusunda seslendi.

Referandum çağrısı yapan Erdoğan, şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu başörtüsü tartışmasını yeniden açtı. Biz kadınlarımızı asla başı açık ya da kapalı diye sınıflandırmadık. Bay Kemal senin yanındakiler üniversitelerimizde ikna odaları kurdular ve bu odalara girerken başörtülerini maalesef başlarından çekerek aldılar. O ikna odalarında hesaba çektiler kızlarımızı. Bay Kemal siz busunuz bu. Sizi biz iyi biliriz. Sizi bu noktada ciğerinizi iyi bilirsiniz. Ama artık bunları yapamıyorsunuz. Şimdi devletin kurumlarında başı açık, başı kapalı sıkıntısı var mı? Kardeş kardeş her yerde okuyabiliyorlar. Bu kardeşliğin simgesidir. İşte bunu biz başardık. Bay Kemal senin böyle bir derdin yok. İlk defa açılıyorum. Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim. Millete götürelim kararı millet versin.”