Erdoğan'dan AB'ye mesaj

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Esas hesaplaşılması gereken birliğin iradesinin birkaç devlet tarafından esir alınması" dedi. Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Türkiye için stratejik öncelik olduğunu da söyledi.

Erdoğan'dan AB'ye mesaj

Çankaya’da AB büyükelçilerine seslenen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, göç krizinde Avrupa’dan beklenen desteği alamadıklarını söyledi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasındaki satır başlıkları:

“Objektif bakabilen herkes AB’nin karşı karşıya olduğu tehditlerin aşılmasında anahtar ülkenin Türkiye olduğunu görmekte, ikrar ve itiraf etmektedir. Avrupa ve Türkiye’nin çevresindeki krizler çözülmedikçe göç baskısı azalmayacaktır. Türkiye’nin olağanüstü çabaları olmasaydı Suriye ve Avrupa farklı bir manzara ile karşı karşıya kalacaktı. Türkiye’nin fedakarca yürüttüğü çalışmalar tablonun derinleşmesine mani olmuştur. Türkiye göç kriziyle mücadelesinde AB’den destek alamadı. AB’nin halledemediği iskan projelerini kendimiz hayata geçirdik

“ÜYELİK STRATEJİK HEDEFİMİZ”

“Tam üyelik yolunda attığımız adımların nasıl engellendiğini bizzat gördüm, yaşadım. Coğrafi, tarihi ve beşeri olarak Avrupa’nın bir parçası olan Türkiye tam üyelik hedefine bağlıdır. Maruz kaldığımız onca adaletsizliğe rağmen Avrupa Birliği, stratejik önceliğimiz olmayı sürdürüyor. Nitekim bu yönde gayret göstermeye devam ediyoruz. Avrupa Birliği’nin 2022 yılında stratejik miyopluktan kurtularak Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesinde daha cesur davranmasını ümit ediyoruz.”