Erdoğan'a 'lağım faresi' dedi, büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Almanya Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Kubicki'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'lağım faresi' demesinin ardından Almanya’nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Erdoğan'a 'lağım faresi' dedi, büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı ve Hür Demokrat Parti (FDP) Milletvekili Wolfgang Kubicki’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ilişkin ifadelerini kınadıklarını belirtti.

Bilgiç, “Bu konudaki güçlü tepkimiz, bugün Bakanlığımıza çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ne de bildirilmiştir” açıklamasında bulundu.

Kubicki, partisinin Aşağı Saksonya Eyaleti’nde bulunan Hildesheim kentinde düzenlenen bir seçim etkinliğinde Erdoğan’a hakaret ederek “lağım faresi” ifadesini kullanmıştı.

“LAĞIM FARESİ SEVİMLİ AMA KURNAZ BİR VARLIKTIR”

DW Türkçe‘ye konuşan Kubicki, “Ben Sayın Erdoğan’ı, Aşağı Sakonya Eyaleti’ndeki bir seçim etkinliğinde ufak bir bölüme değinirken ‘lağım faresi’ olarak niteledim. Lağım faresi küçük, sevimli, ama aynı zamanda akıllı ve kurnaz bir varlıktır. Bu nedenle de pek çok çocuk hikayesinde ana kahraman olarak da görülür. ‘Kanal faresi Kalle’ ve ‘Ratatouille’ kitaplarında mesela” dedi.