Erdoğan: Zillet İttifakı yakında dağılacak

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar Millet İttifakı diyerek ortada millete ihanet ediyorlar. Yakında o zillet ittifakı zaten dağılacak" dedi.

Erdoğan: Zillet İttifakı yakında dağılacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisine yakın Turkuvaz grubunun bünyesindeki ATV-A Haber-A News-A Para kanallarının ortak canlı yayın programında konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:

TOGG: BİZİM HANIM DA ŞAŞIRDI

Elektrikli aracı teşvik etmek, halkımıza sevdirmek bizim için maharettir. Temmuz ayıyla birlikte zaten ÖTV indirimi yapılmıştı elektrikli araçlarla ilgili. İnanıyorum ki, benim halkım, vatandaşım zaten burada 7 ayrı üretim olacak. Bu üretimlerin içerisinde vatandaşımızın önüne seçenekler sunuyoruz. Bu seçeneklerle birlikte hangisini beğenirse onu alacak. Renklerde de seçimler yapılabilecek. Eşim refikam kırmızı dedi, dolayısıyla da kırmızıyla karar kıldık. Biz de kırmızıyı alacağız. İkinci bir teklif İlham Aliyev’den geldi. O da 2 araba istiyor. ‘Bir tanesini Cumhurbaşkanlığı makamımda kullanacağım, diğeri dairede’ dedi. Araç bir defa direksiyonunu sonuna kadar kuruyorsun olduğu yerde dönüyor, ama hiç döndüğünün farkında değilsin, o denli huzurlu, o denli rahat. Bizim hanım da hatta şaşırdı. Daha önce test yapmıştım; 160’a kadar çıkmıştım.

‘FABRİKA’ TARTIŞMASI: ELİNE DİLİNE DURSUN

Bu zatı muhatap almaktan artık utandım, ama onda utanma yok. Tabii ortağı da öyle. ‘Fabrika nerede’ diyor. İşte fabrika, işte otomobil. Muhalif liderlerden de o gün sağolsun açılışa katılanlar vardı. Her ne kadar ikisi gelmediyse de, ortağın bir elemanı oradaydı. Fakat muhalif medyadan olanlar, takip edenler de vardı. Onlar da takdir etti. Eser ortada. Bunun yanında üretilen otomobil ortada. Şu an itibariyle 1300 kişinin ortaya çıkardığı eser var. Bu eseri sen hala görmüyorsun. Allah’ın hükmü aynen tecelli ediyor, gözü var görmez, kulağı var duymaz, dili var hakkı söyleyemez; çünkü onların kalpleri mühürlüdür. Aynen tecelli etti. Şimdi ‘biz üretemezsiniz demedik, satamazsınız’ diyorlar. Bizim bunlara da cevabımız var ama vaktimiz yok. ‘Bir tane fabrikanız var mı’ diyor. Eline diline dursun. Bu kadar hastaneler, okullar, fabrikalar yaptık. Kendisi SSK’da müdürlük yaptığı dönemde ölüleri bunlar rehine aldılar.

‘TAHIL KORİDORU’: DÜN ARADIM BUGÜN AÇTILAR

Her ikisiyle de görüşmeyi arzu ettiğimiz anda, aradığımızda 24 saat bulmadan görüşüyoruz. Sayın Putin gerek Zeleneskiy’le görüşmeleri yapıyoruz. Onlardan aldığımız bilgilerle bir diğeri ile müzakere etme fırsatını buluyorum. Şu ana kadar ne sayın Putin ne sayın Zelenesky’den olumsuz yaklaşım almadım. Hepsi de olumluyaklaştılar. Taleplere elimizden geldiğince olumlu cevap verdik. Onlar da bize hiçbir zaman ters yaklaşmadı. Prag’da kiminle konuşuyorsam aleyhine konuşuyor. Ben de ‘yanlış yapıyorsunuz’ dedim. Rusya gibi bir devlete yanlış yaklaşımlar sergilerseniz, o da kendini bir lider olarak kendini ezdirmeden ortaya koyacaktır. Bana yapılsa aynı şey ben de etmem. Gereği neyse bunu yaparım. Şimdi sayın Putin’in yaptığı bu. Dünyada en saygın ülkeden biri Rusya olacaksınız. Kalkıp böyle saldırılara evet diyeceksiniz. Mümkün değil. O bu yaklaşımları da gördüğü için, yaşadığımız S-400’ü de gördüğü için. Kendisini aradık, dün aradım, bugün 12.00’den itibaren tahıl koridorunu açtılar.

NÜKLEER SANTRALLER: ÜÇÜNCÜYÜ DE YAPACAĞIZ

Önümüzdeki yılların soyunda Akkuyu’yu açacağız. Bu arada sayın Putin’le bir de Sinop nükleer santralini konuştum. 2024’ün başı veya 2023’ün sonunda bir üniteyi açacağız. Sinop’ta yeni dörtlüyü inşa edeceğiz. Akkuyu bize 4800 megawat enerji sağlayacak. Sinop da aynı şekilde. Bizim enerji tüketimimizin yüzde 20’sini sağlayacak. Akkuyu, Sinop, bir üçüncüyü farklı bir merkezde arkadaşlar çalışıyorlar. Ayrıca onu da yapacağız.

MİLLET İTTİFAKI: YAKINDA DAĞILACAKLAR

Bunlar Millet İttifakı diyerek ortada millete ihanet ediyorlar. Onun adı illet veya zillet. Bizimki ise Cumhur İttifakı. Yakında o zillet ittifakı zaten dağılacak. Ömrü fazla uzun değil, olmaz da. Çünkü renkleri çok farklı. Cumhur ittifakı olarak böyle derdimiz yok. Biz hedefimize kilitlenmişiz. Türkiye Yüzyılı’nda sayın Bahçeli ile beraberiz. Beraber yürüdük biz bu yolda. İnşallah beraber seçime gireceğiz. Bütün köyleri, ilçeleri sayın Bahçeli ve ekibi dolaşıyor. Biz de illerimizde mitinglere devam ediyoruz. Cumartesi Gaziantep’te halkımızla bütünleşeceğiz. Akabinde kadın ve gençlerle özel program yapacağız.