Erdoğan ve TÜSİAD Başkanı arasında 'dış politika' gerilimi: Sen bize ders veremezsin, haddini bil!

Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'a tepki göstererek, "Dış politikada sen bize ders veremezsin. Önce haddini bil!" dedi.

Erdoğan ve TÜSİAD Başkanı arasında 'dış politika' gerilimi: Sen bize ders veremezsin, haddini bil!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’a tepki gösteren Erdoğan, “Ey TÜSİAD’ın başına gelen beyefendi; dış politikada sen bize ders veremezsin. Sen daha çıraksın, kalfa dahi olamadın. Dün bir, bugün iki… Ne oldu ki ders vermeye kalkıyorsun. Önce haddini bil!” diye konuştu. Erdoğan şunları kaydetti:

“NATO meselesinde de İsveç ve Finlandiya somut, net adımlar atana kadar duruşumuzu değiştirmeyiz. Ey TÜSİAD’ın başına gelen beyefendi; dış politikada sen bize ders veremezsin. Sen daha çıraksın, kalfa dahi olamadın. Dün bir, bugün iki… Ne oldu ki ders vermeye kalkıyorsun. Önce haddini bil! Haddini bil! Ve bunlar da akıllarını başlarına almadıkları sürece iktidarın kapısından içeri giremezler.

Biz dış politikada İsveç, Finlandiya niye bunlara karşı tavır alıyoruz? İsveç’in, Finlandiya’nın sokaklarında terör örgütleri cirit atarken biz onlara kapılarımızı mı açacağız? Ey TÜSİAD siz onların yanında yer alabilirsiniz, biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız.

Sizden önce gelen ağbabalarınız da aynı kafadaydılar, görüyorum ki siz de aynı kafadasınız. Eğer TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse bu iktidarın kapısını hiç çalmasın. Ve görüyorum ki siz aynı merkezden idare ediliyorsunuz; CHP. Oradan size neyi sufle ediyorlarsa siz de aynen o ağızla konuşuyorsunuz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik çağrısını yineleyen Erdoğan, “Ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla” diye konuştu.

“2023 seçimleri için geri sayımın başladığını söyleyebiliriz” diyen Erdoğan, “Muhalefet halen erken seçim lafları etmeyi sürdürse de seçim takvimi ilerliyor” ifadelerini kullandı.