Erdoğan: Uyuşturucuyla mücadelede dünyaya örnek bir başarıya sahibiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "uyuşturucu" iddiası üzerine "Uyuşturucu ile mücadelede dünyaya örnek bir başarıya sahibiz" dedi, Kılıçdaroğlu'na asıl yanıtı yarın vereceğini söyledi.

Erdoğan: Uyuşturucuyla mücadelede dünyaya örnek bir başarıya sahibiz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’daki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni’nde konuştu.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

“Eğitimlerini tamamlayan 70’i misafir öğrenci olmak üzere 681 komiser yardımcımızı tebrik ediyorum. Türkiye’nin yakın dönemde yaşadığı en büyük felaketlerden birinin müsebbibi FETÖ ihanet çetesinin en büyük zarar verdiği kurumlardan biri emniyet teşkilatımızdı. Bilindiği gibi bu amaçla 2015 yılında polis akademisini yeniden yapılandırdık. 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana 38 bin emniyet mensubunu ihraç ederek teşkilatı FETÖ gölgesinden tamamen arındırdık.

KILIÇDAROĞLU’NA: İFTİRA, YARIN SÖYLEYECEĞİM

Asıl önceliğimiz, gençlerimizin uyuşturucu ve terör baronlarına karşı korunmasıdır. Türkiye’nin cari açığını uyuşturucu kaynaklarından temin ettiği gelirle kapatacağını söyleyen zavallılara bir sözüm var. Bunu yarın söyleyeceğim. Bizim iktidarımızın uyuşturucu ile mücadele etmekten başka herhangi bir durumu yoktur. Biz haramı ve helali iyi biliriz. Haram size kalsın. Kılıçdaroğlu’nun dün attığı bu iftiraya değinmek zorunda kalıyorum. Uyuşturucuya karşı mücadeleyi veren teşkilatımıza bu tür iftira ve hakarette bulunamazsınız. Böyle bir teşkilata siz nasıl olur da ‘Türkiye cari açığını uyuşturucu satmakla kapatıyor’ dersiniz. Bu ne insafsızlıktır. Bu ne vicdansızlıktır. Yarın bu konuşmamı çok daha farklı şekilde yapacağım. Haramı ve helali gayet iyi bilen iktidarı lekeleyemezsin. Onu sen aynaya bak kendinde ara.

“UYUŞTURUCU SATICILARINA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”

Uyuşturucu ile mücadelede dünyaya örnek bir başarıya sahibiz. Satıcılara göz açtırmıyoruz. Cezaevindeki mahpusların üçte birinden fazlası bu suçtan dolayı demir parmaklıkların arkasında.”