Erdoğan: Ülkemizi geleceğin harp ortamına hazırlıyoruz

"Ülkemizi geleceğin harp ortamına hazırlıyoruz"

Erdoğan: Ülkemizi geleceğin harp ortamına hazırlıyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk’un Hizmete Giriş Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Uzay alanında fırlatma ve uydu sistemleri geliştirmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü söyleyen Erdoğan, “Gözümüz uzayda” dedi.

Savunma ve havacılık ihracatının bu yıl sonunda 4 milyar doları aşmasını beklediklerini bildiren Erdoğan, “Geçmişin eksiklerini giderdik bugünün hazırlığını zaten yapıyoruz artık aktif savunma anlayışıyla ülkemizi geleceğin harp ortamına hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Türkiye bölgesinde oyun kuran ve kurulan oyunları bozan bir ülke haline geldi.

Türkiye gizli-açık tüm ambargolara rağmen her alanda milli çıkarlarının gerektirdiği tüm hamleleri yapabilmesini savunma sanayiindeki ilerlemeye borçludur. Türkiye çok geniş bir yelpazede ihtiyacımız olan sistemleri yerli ve milli olarak üretiyor geliştiriyor ve kullanıyoruz. Savunma ve havacılık ihracatımızın bu yıl sonunda 4 milyar doları aşmasını bekliyoruz.

HARP ORTAMINA HAZIRLIK

İnsansız hava araçlarıyla edindiğimiz tecrübeyle silahlı insansız deniz araçları üretiyoruz. Ülkemizi geleceğin harp ortamına hazırlıyoruz. Derin öğrenme ve yapay zeka entegrasyonu gerektiren karmaşık sistemlere yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor.

Bir yandan da gözümüz uzayda. Uzay alanında da gerek fırlatma sistemleri gerekse uydu sistemleri geliştirme çalışmalarımız sürüyor. Ülkemizin gerektiği gibi korunabilmesi ancak mavi vatanın en iyi şekilde savunulmasıyla mümkündür. Donanmamızı daha güçlü kılacak bir çok projeyi hayata geçirdik. Ülkemizin ilk istihbarat gemimiz Ufuk da milli mühendislik kabiliyetleriyle geliştirildi.

TF-2000’İN İHALESİNE YAKINDA ÇIKIYORUZ’

İnşası süren İstanbul ve ihalesine çıktığımız 3 adet fırkateynimiz de yerli ve milli dikey atım sistemi ve hava savunma sistemleri olacak. Önümüzdeki 2 yılda donanmamızı daha da güçlendiriyoruz. Amfibi gemimiz Anadolu’yu hizmete alıyoruz. Hava savunma muhribimiz TF-2000’in ihalesine yakında çıkıyoruz.

Hedefimiz savunma sanayiinde tam bağımsız bir Türkiye’dir. Dünyada pek az istihbarat teşkilatının sahip olduğu bu gemi sayesinde denizlerde de gücümüzün artacağına inanıyorum. Teşkilatımızın bir sonraki hedefi uydu sistemleri ile uzayda yerini alarak bu unsurları en etkin şekilde kullanmak olacaktır.”