Erdoğan: Ukrayna hassasiyetini Türkiye için de gösterin

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Ukrayna hassasiyetini Türkiye için de gösterin" dedi, NATO'nun genişlemesini kendisinin de istediğini söyledi.

Erdoğan: Ukrayna hassasiyetini Türkiye için de gösterin

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Osmani-Sadriu ile yaptığı görüşme sonrası ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ukrayna krizine değinen Erdoğan, “Hem Rusya’ya hem Ukrayna’ya çağrımız, bir an önce ateşler kesilsin, gerek Rusya gerek Ukrayna burada dünya barışına güzel bir katkıda bulunsun” dedi.

AB ülkelerine seslenen Erdoğan, “Ukrayna hassasiyetini Türkiye için de gösterin. NATO üyeleri de Avrupa Birliği ülkeleri de laf üretiyor. Türkiye’yi ne için AB’ye almakta endişe ediyorsunuz, yoksa birileri saldırdığı zaman mı Türkiye’yi gündeme alacaksınız? Ukrayna ve Rusya arasında biran önce ateşkes sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, Kosova’nın NATO üyeliği konusunda da “Kosova’yı tanıma noktasında adımlarımızı atarız, NATO’nun bir üyesi olarak da Kosova’yı tanırız. Biz NATO’da da genişlemenin faydalı olacağını bugüne kadar hep savunduk, bugün de savunuyoruz. Bu adımları atarken bunu dünya barışı için istiyoruz” ifadelerini kullandı.